Rejser/Twinning - Tele Idræts Klub TIK

Gå til indhold

Hoved menu

Rejser/Twinning

Aktiviteter

TIK's rejser og besøg gennem tiderne.

Listen er ikke fuldkommen endnu. Kom gerne med korrektioner
så listen kan blive fuldstændig.

Listen kan ses HER

Nyt fra Rejseafdelingen (sommer 2016)

Internationalt årsmøde 2017. Vi har modtaget en invitation fra Frankfurt Association til deres årlige internationale sociale sammenrend som i 2017 foregår på Ahorn Berghotel i Friedrichroda den 6. - 13. maj 2014. Prisen er 560 euro pr person i dobbeltværelse og includerer ½ pension, bustransport fra Frankfurt/hotel tur/retur samt 4 excursions. Det er det sociale samvær der er i højsædet på disse ture. Interesserede kan melde sig til hos Inge-Lise

OSCAR 2017. Fra pålidelig kilde er oplyst at OSCAR 2017 afholdes den 19.- 23. juni 2017 på Eurostrand Fintel, Lüneburger Heide. Spar 30 Euro ved tilmelding enden 15. november 2016. Kontakt Inge-Lise Flügge for spørgsmål og evt. tilmelding.

Cykelevent i København. TIK  - der holder et cykelarrangement på Danhostel Ishøj Strand den 15.- 19. august 2017 - har fået arrangementet med i Jumelages kalenderen, der offentliggøres ca. 1. oktober 2016. Der køres 3 cykelture på Sjælland på ca. 60-70 kr. pr tur. Danske "løsgængere" som deltager og spiser med får aftensmad og dessert for ca. 155 kr. pr dag

Kongres 2016. Jumelages afholder kongres i Valletta på Malta den 10. - 13. november 2016. Der deltager 3 fra Danmark. Der er tilmeldt ca. 150 fra de 13 medlemslande. Der skal vælges/genvælges en præsident. Fabian Marian er på valg, men genopstiller. Danmark har 2 delegerede som kan stemme. Om der kommer flere kandidater vides ikke endnu


OSCAR 2016. 9 rejseglade TIK'KERE har i juni deltaget i OSCAR 2016 i Leiwen, Mosel. Det blev en dejlig tur med mange oplevelser i det skønne vinområde. Der blev cyklet 2 lange ture på små 70 km pr tur og en vandretur på ca. 13 km med et par fine stigninger, som nok kunne tage pusten fra de fleste. Vandreturen på andendagen blev ikke rigtig til noget da det var så varmt, at vi måtte opholde os i skyggen. Vi fik også en sejltur på Mosel floden og så var der bare fest hver aften med underholdning og dans. Der var alt vi kunne spise og drikke, kolde øl og dejlige vine fra området og da vejret var super manglede vi ingenting. Fin transport ud og hjem og så lidt god mad på vejen blev det også til. En skøn tur med dejlige mennesker og mange naturoplevelser. Så fås det ikke meget bedre. Vi ser frem til næste tur

19. oktober 2015

Irland
Galway fra 16.-23. maj 2015 (kultur)

Polen
Oscar 2015 fra 10.-14. juni 2015 i Slubice (cykling og vandring)
Oder-Neisse fra 9.-13. september 2015 i Zgorzelec/Görlitz (cykling)

Tyskland
Darmstadt fra 17.-21. august 2015 (cykling og vandring)

Er du interesseret i en eller flere af turene så henvend dig snarest til rejseleder Inge-Lise Flügge.
Irland 16.-23. maj 2015
Her de seneste nyheder (15. oktober 20149 om et arrangement, som vore Irske venner afholder næste år. Det henvender sig til deres venner i Jumelages, som kommer fra Tyskland, England og Frankrig og måske et par fra Italien - ja, og så os fra Danmark. Et arrangement for venner, der vil mødes, hygge, snakke, synge og danse m.v.

Turen afvikles fra den 16. til den 23. maj 2015 og koster 535 euro pr. person excl. flyrejse og bus fra Dublin til Galway.

Har regnet ud at turen med fly, bus, forplejning, arrangementer og udflugter kan gøres for ca. 5450 kr med forbehold for evt. prisstigninger.

Er du interesseret så henvend dig snarest til rejseleder Inge-Lise Flügge.


OSCAR 2014 i Obernai, Alsace, Frankrig
Den 11.9. drog 11 glade TIKKERE af sted til OSCAR 2014, der i år fandt sted i Obernai, Alsace. Vi kørte i 3 biler med hhv. Gitte, Gustav, Marie, Inge-Lise og Knud Eiler i en, Bitten Ulla og Steen i en anden og Henning, Bruno og Bente i den tredje bil. 2 biler kørte til Hamburg og tog autozug til Lörrach og 1 bil tog turen ned gennem Tyskland med overnatning undervejs.

Vi ankom den 12.9., som de første, til feriehusene "Les Geraniums". Nogle tog en bytur rundt i hyggelige Obernai og indtog en dejlig frokost der. Efter velkomst og gensyn med alle vennerne om aftenen kunne vi sætte os til et veldækket bord med dejlig mad og vin ad libitum. Godt mærke. Vi talte lidt med vore venner fra de andre lande og gik forholdsvis tidligt i seng. Der var omkring 135 deltagere.

D. 13.9. og 14.9. hed det vandre- og cykelture i både skov med vanskeligt terræn, vinmarker, skønne små byer, fine udsigtspunkter samt til ruiner af gamle chateauxer. Begge dage fik vandreholdet udleveret frokostpakker, som vi selv skulle fylde op med forskelligt pålæg og frugt. Cykelrytterne kørte hjem til et veldækket og dejligt frokostbord i feriecenteret - 3 retter mad og hvid- og rødvin efter ønske. Heldige dem. Fælles for vandregruppen og cykelgruppen var at vi havde nogle fantastiske ture. Vinmarkerne summede af liv for høsten var i gang. Vandreholdet tog 15 hhv. 14 km pr. dag og cykelholdet ca. 66 hhv. ca 65 km pr dag. Godt gået og cyklet.

Hver aften spiste vi sammen kl. 19.30, dejlig mad og det gode mærke "vin ad libitum".

Søndag d. 15.9. gik turen til byen Obernai. Efter frokost tog OSCAR deltagerne med bus til Strasbourg. Her var vi på kanalrundfart og så Strasbourg fra vandsiden. Efter sejlturen gik vi hver især vores egen bytur.

Vores festaften gik med de sædvanlige takketaler og gaveaflevering samt mad, drikke, hygge samt  underholdning af bl.a. en dansetrup. Alle aftenerne var der dømt socialt samvær med overvejende vore engelske og tyske venner. Det er det som gør OSCAR så herlig. Alle de mennesker vi møder år efter år. Mange af dem havde også deltaget i vores eget arrangement Tour de Copenhagen i 2013.

Næste dag tog Henning, Bruno og Bente mod Danmark og resten af os tog til Colmar 3 dage mere.

Efter ankomst og udpakning på hotel Les Maraichers i Colmar spadserede vi ind til "Lille Venedig" og tog en lille bytur i den smukke by. Her spiste vi også til aften. Maden var blandet.

Dagen efter tog nogle cyklen (ca. 43 km) og andre benene (ca. 11 km) en tur rundt i det smukke område. Det var en skøn oplevelse for alle. De smukke gamle byer ligger som perler på en snor og badet i blomster.

Om aftenen samledes vi til fælles spisning i hotellets restaurant, som serverede dejlig mad.

D. 18.9. besøgte alle 8 byen Ribeauville med de 3 castles. De 5 i bil og de 3 seje som cyklede 51 km den dag. Byen kan spores helt tilbage til det 8. århundrede. Vi købte Franske lækkerier som vi indtog på en bænk på det lille torv i byen. Senere på dagen besøgte vi en vinbonde, som Steen havde kontakt til. Maurice Wehrle i Husseren les Chateaux. Den højest beliggende vingård i Alsace. Her fik vi adskillige smagsprøver og vi købte selvfølgelig lidt vin og Gitte købte også Fois Gras med hjem. Afskedsaften med lokal champagne (fra vingården) og endnu en dejlig middag.

D. 19.9. gik det mod Lörrach og et hurtigt ophold i den smukke by Eguisheim kaldet "En skat blandt Vine". I Lörrach blev der nydt både kaffe, vin og en dunkel beer. Nogle indtog deres "aftensmad" på en ny italiensk restaurant og andre købte deres på markedspladsen. Herefter med autozug til Hamburg. Vi ankom til Danmark den 20.9. og endnu engang har vi haft en dejlig og forrygende ferie med glade TIKKERE.

Gitte Michels

15. august 2014

Træningen til Oscar 2014 i Obernai, Alsace er igang.
Træningen til såvel cykling som vandreturene i Alsace er igang. Her gør et friskt vandrehold pause i Ishøj Havn efter en tur på ca. 10 km.Tur til Manchester den 31.7. – 5.8.2014

Den 31. Juli 2014 drog 5 glade TIKKER til Manchester for at mødes med Sheila, Michael, Gill og Stephen samt Angela og Brian. Vi blev modtaget i lufthavnen og kørt til et godt hotel midt i centrum, "Holiday Inn Hotel".

Efterfølgende drog vi på city-tour med vennerne. Vejret var varmt og solrigt. En dejlig eftermiddag og aften. Vi så de vigtigste bygninger: Rådhuset, Museer, moderne og skæve bygninger – og så en PUB, ja, det måtte jo komme. Middagen blev indtaget på restaurant ROOM. Der var fuld fart på snakkeriet. Alle var glade og fornøjede.

Næste dag var det strålende regnvejr. Angela og Brian var stødt til gruppen og 11 mennesker tog af sted udi Manchester city Til trods for vejret fik vi set og oplevet en del og vi fik god brug for paraplyer. Besøg i "bøsse-kvarteret", det kinesiske kvarter. Besøg på The Portico Quarterly, der er et bibliotek for ældgamle bøger. Vi fik serveret kaffe og the og en stabel bøger om dansk oldtid m.v. Michael er med i bestyrelsen så den fik ikke for lidt. Mere sightseeing og frokost på Pubben, hvor Stephen og Michael holdt til, da de stadig arbejdede for Telecom i Manchester. En tur på Arndale marked og The royal Exchange Teather og Musikskolen blev det også til. Vi spiste en dejlig middag på The Rice Bowl og så gik den aften.

Denne dag tog vi toget til Marple, hvor Sheila og Michael bor. Vi gik en lang tur i den smukke natur med kanaler, husbåde, sluser, Memoriel Park og landsbyidyl. Besøg på en typisk PUB nær Sheila og Michaels hjem, hvor vi fik serveret en dejlig buffet med varm laks og skinke, kartofler, salat m.v. Til alt dette fik vi vin og øl i rigelige mængder. Michael havde en fortrinlig vinkælder. Vi tog afsked med Angela og Brian og de andre 4 og tog toget tilbage til hotellet. Endnu en dejlig dag med blandet vejr.

I dag kørte vi til Ribble Valley/Countryside i Michael og Stephens biler. En fin tur og flot natur alle vegne. Vi besøgte bl.a. "the legend of the Lancashire witches". I byens heksebutik fik vi the og kage. En smuk tur rundt i Clitheroe, hvor vi besøgte kirker og små hyggelige landsbyer. Vi boede på Waddington Arms en dejlig PUB med 6 værelser, hvor vi indtog de 3. Gill og Stephen bor ca. 10 minutter væk og Sheila og Michael skulle bo hos dem.  Vi spiste alle sammen middag på Waddington Arms. Skøn mad, gode vine og godt humør. Vi havde også blandet vejr denne dag.

Startede dagen med endnu en vandretur. Smuk dag med sol, varme og lidt vind. Denne gang gik turen mellem Ribble Valleys bjerge som var ca. 300-800 meter. Det blev en flot vandretur. Mellem får, køer, diger og kanaler vandrede vi op og ned. Hyggelig frokost på en PUB og "Afternoon tea" hos Gill og Stephen. Forbi kirker og landsbyidyl, som taget ud af en engelsk tv-serie, kom vi tilbage til Waddington Arms, hvor vi indtog en skøn afskedsmiddag efter nogle pragtfulde og oplevelsesrige dage i Manchester.

Denne morgen kørte vi alle 9 tilbage til Manchester airport. Efter en vemodig afsked, mætte af indtryk tog vi flyet tilbage til Danmark. Endnu en dejlig TIK-tur var forbi. Næste tur går så til OSCAR i Alsace, hvor vi igen skal møde alle vore Jumelages venner.

Inge-Lise17. november 2013

Fra den 17. - 20. oktober 2013 deltog Gitte Michell og Inge-Lise Flügge i Eurojumelages’ 10. kongres, der blev afholdt i Madrid den 18. – 19. oktober 2013.

Her en opsummering i store træk:

Ny præsident for Eurojumelages blev Marian Fabian fra Polen, valgt efter  Marie-Paule Richonnier (præsident i 6 år, som er max for et land). Dorina Suflet (Tyskland) og Mariana Petre (Rumænien) blev valgt som vicepræsidenter. Herudover blev der valgt en række stedfortrædere for bestyrelsen og en række nye ansvarlige for diverse udvalg. Se mere på www.eurojumelages.eu  

På kongressen blev det bl.a. besluttet:

  • At organisationen skal tiltrække flere nye medlemslande som har rod i Post og Tele, bl.a. ved at afholde aktiviteter i de pågældende lande


  • At organisationen skal tiltrække flere unge mennesker. Der blev opfordret til at tage familien  med i forskellige aktiviteter


  • At der findes nye aktiviteter medlemmerne kan deltage i


  • At der reklameres mere for websiden og facebook m.v. Få flere til at læse den og blive registreret som brugere


  • At  Marie-Paule Richonnier blev nyt æresmedlem for det store arbejde hun har gjort i de seneste 6  år,  hvor organisationen er løftet på flere områder til det som er i dag. Et godt grundlag for det fremtidige arbejde.


  • At der afholdes bestyrelsesmøde i Bukarest i foråret 2014 år og


  • At den 11. kongres afholdes i 2016 på Malta, som er det nyeste medlem af organisationen"


Eurojumelages program for aktiviteter i 2014 er lagt ind på hjemmesiden www.eurojumelages.eu (sports and Leisure)

22. september 2013
Kommende arrangementer i Jumelages regi
Har du lyst til at deltage i en eller flere af de arrangementer der er på ved at blive planlagt og placeret så sæt allerede nu X i kalenderen.

Terminerne er foreløbige og ikke endeligt godkendt endnu.

2014
11. - 15.6. Nysa-Odra fra Zittau til Görlitz
11. - 15.9. Oscar i Obernai
arrangeret af Strassbourg

2015
10.6. - 14.6. Oscar i Kostrzyn nad Odra
arrangeret af Gorzow
?                  Cykling og vandring ved Bodensøen (Konstanz) termin ikke kendt endnu, meget begrænset antal deltagere

2016
?                   Tour Copenhagen
?
?                   Oscar ?Oder-Neisse 3. tur 11. - 15. september 2013


Cykling langs med Oder-Neisse floden startede i 2011. I år var det så 3. tur, som blev afviklet i og omkring Liberec i Tjekkiet. Det er her Neisse har sit udspring. Fra TIK deltog Henning Niesø og Gustav Johnsen. Cykelturene var ikke så lange kilometermæssigt, men tidsmæssigt og højdemæssigt var de helt i top.

Et vellykket cykel og vandrearrangement arrangeret af Jumelages gruppen fra Gorzow. 28 deltagere (12 vandrere og 16 cyklister) fra Polen, Tyskland (6) og Danmark (2).


OSCAR 2013, 10. - 14. juli.


Afholdt på "Centre de Rencontres Internationales et de Séjour de Dijon".

Der deltog  i alt  100 deltagere fra hhv. Frankrig, Tyskland, England, Polen samt 7 fra Danmark. Henning og Kirsten kørte selv i bil derned med ophold undervejs. Undertegnede samt Inge-Lise, Knud-Eiler, Gustav og Marie kørte sammen. Vi mødtes d. 9. juli kl. 10.00 og kørte direkte mod Hamburg/Altona via Fyn og Sdr.Jylland, hvor vi satte Gustavs bil på et bil-tog med endestation i Lörrach.

Efter ankomst til Hamburg var det spisetid, og vi indtog aftensmaden på en a l k o h o l f r i Tyrkisk restaurant tæt på Altona Banegård - maden var udmærket. Hele vejen til Hamburg fablede vi om det dejlige tyske øl vi skulle ha` til maden, så det var lidt af en "bet", at vi kun kunne få vand. Heldigvis fandt vi en hyggelig bodega efter maden, med rigtig god øl og hvidvin. Vi slappede af indtil vi skulle ombord på bil-toget. Vi lå 5 personer i en 6-køjes kupe - "lidt" trangt - men det gik - men søvn var så som så, med modgående tog, der raslede forbi hele natten. Morgenmaden blev serveret i toget kl. 6.45.

Efter ankomst til Lörrach fortsatte vi i bil med de 2 udmærkede chauffører Gustav og Knud-Eiler på skift ved rattet. Vi ankom til Dijon kl. 13.30. Efter indkvartering mødtes vi alle 7 på værelset inden vi skulle ned til middagen. Vi fik hilst på alle vennerne fra tidligere år. Kl. 19.00 var der dinner i Bohème Dining Room (selvbetjening) og 20.30 møde vedr. Oscar, hvor vi fik informationer (mest på Fransk), men heldigvis også udleveret et program på Engelsk.

Den 11. juli var der samling efter morgenmaden – cykelhold 1 og 2 startede hhv. 8.45 + 9.00 og vandrergruppe 1 og 2  kl. 8.30. Det blev til en flot tur med både skov, vinmarker og hårde stigninger undervejs og flotte udsigter for både cyklister og vandrerhold. Der  blev også lagt lidt flere km på turene – især cykelholdene fik lagt 10-15 km ekstra på deres 60 km ruter. Alle mødtes til frokost i "Fix-In", hvor der var udlevering af lunch-poser. Godt møre kom vi tilbage til hotellet, hvor der 19.00 - 20.00 var dinner i Bohèmes - drikkevarer var for egen regning. Resten af aftenen socialt samvær med både tyske og engelske venner. Vi var alle trætte efter hhv. cykling og vandring, og gik forholdsvis tidligt i seng, så vi kunne være friske til næste dags strabadser.

D. 12. juli: Næsten samme afgangstider for cyklister og vandrere (der blev delt i 3-4 hold). Danskerne delte sig i to grupper - en let med færre km og en lidt hårdere med flere km og større stigninger. Cyklisterne indtog deres frokost i Sainte Marte sur Ouche (lunch-poser). Vandrerne tog bus tilbage til CRI (Centre de Rencontres Internationales) og indtog frokosten der. Kl. 14.00 var der flere af vandrerne, som valgte en bytur til Ville de Dijon Centrum med bus og sporvogn. En dejlig by med mange gamle bygninger. Vi havde flere af vore franske venner med som guidede os rundt. Nogle af os sivede væk og shoppede for os selv. Knud Eiler, Inge-Lise Kirsten og undertegnede fandt en hyggelig cafe, hvor vi delte en fl. Iskold Bourgogne hvidvin. Kl. 19.00: Ceremoni, hvor Andre Rousselot, som startede OSCAR i 1989 blev hyldet og der blev uddelt sportspræmier til de heldige vindere (Danmark ikke imellem), og bagefter servering af en aperitif. Kl. 20.30: Dinner i Bohèmes. Menuen bestod i dagens anledning af grøn salat, and med forskelligt, gratin "Dauphinos", ost, is samt kaffe plus dejlig rødvin. Underholdning med musik og dans. København og Manchester delte bord – som vi plejer -  holdt ud til midnat.

Lø. d. 13. juli: Efter morgenmad afgang med 3 busser til Besancon. Besøgte "Citadellet", der tidl. blev benyttet som fængsel. i 1646 sad 23.000 franskmænd bag lås og slå p.g.a. ubetalte skatter, så der må have været hårdt brug for fængslet. Kl. 12.00: Frokost på restaurant indenfor Citadellet. Frokosten helt unique: Fisketerrine, and, ost samt kaffe og dejlig specielrødvin fra Citadellet. Bagefter cruice på floden Doubs. Kl. 19.30: Dinner i Bohèmes. Inge-Lise fejrede fødselsdag med gaver, vin og venner. Dejlig dag samt aften.

Sø. d. 14. juli: AFSKED - Gustav og Marie kørte videre til Alsace. Henning og Kirsten tog også nogle dage ekstra i Alsace og Tyskland. Inge-Lise, Knud-Eiler og jeg var inviteret til frokost hos præsident Marie-Paule i hendes lejlighed i Paris - dejlig mad - hyggelig eftermiddag. Tog flyet fra Paris Orly Lufthavn 22.00 - i Kastrup Lufthavn ca. 24.00, hvor vi skiltes efter 6 dejlige dage sammen.
GITTE MICHELS SLUT

På rejsesiden har der været livlig aktivitet i EuroJumelages regie. Vil lige genopfriske hvad sammenslutningen Eurojumelages står for.

Det er overvejende personer ansat i P&T virksomheder rundt om i Europa. Formålet er at fremme de sociale og professionelle kontakter og der igennem få gode venskaber mellem P&T ansatte og deres familier på tværs af landegrænserne. På denne måde skaber vi også et socialt netværk og får indblik i og forståelse for andre landes kulturer og sociale sider.

Lars O. Pedersen fik i sin tid TIK meldt ind i denne organisation. De første år var det mest de årlige møder i organisationen, som TIK deltog i. Først i 2008 deltog TIK’KERE aktivt i Jumelages aktiviteter – bl.a. den årlige tilbagevendende OSCAR- tur (cykling og vandring).

Der er mange forskellige aktiviteter fordelt på bl.a. sport, sprog og almindelige turistbesøg. Check selv på Eurojumelages hjemmeside og føl dig fristet til at deltage:
www.eurojumelages.eu

Rejseafdelingens aktiviteter 2013
Tour de Copenhagen: TIK er værter for et cykelarrangement i perioden 11. til 15. juni 2013. Der bliver 3 cykeldage a` ca. 60 km i og omkring København. Der deltager 22 fra andre jumelages klubber i England, Skotland, Frankrig, Schweiz og Tyskland. Socialt samvær om aftenen og en enkelt aftentur til City.  Har du lyst til at være med på en eller flere af dagene så meld dig til hos Henning Niesøe eller Inge-Lise Flügge.

OSCAR 2013:
 Afholdes i Dijon i perioden 10. til 14. juli. TIK deltager denne gang med 7 personer, hvor 4 skal vandre og 3 cykler. Det ville være herligt om flere danskere ville deltage i disse arrangementer fremover.

Oscar 2014
bliver nok arrangeret af Strasbourg. Turen excl. rejseomkostninger koster omkring 300 Euro og inkluderer overnatning på hotel eller lign. og fuld forplejning (drikkevarer er som regel for egen regning). Du kan vælge at vandre eller cykle eller bare være der. Cykelturene er på 60 km eller 110 km pr. dag. Vandreturene er på 15 km eller 20 km pr. dag. Der vandres og cykles i 2 dage.

10. Congress i Eurojumelages: Afvikles hvert 3. år og i 2013 afholdes den fra den 17. til 20. oktober. Alle kan deltage og kongressen koster 370 Euro excl. rejseomkostninger. På nuværende tidspunkt deltager Gitte Michels og Inge-Lise Flügge .

Nysa-Odra, Liberec (Tjekkiet):  – et polsk arrangement. Afvikles i perioden 12. – 15. september. Her kan du vælge om du vil cykle eller vandre. Det koster 200 Euro med fuld forplejning excl. drikkevarer og rejseomkostninger.

Twinning:  På nuværende tidspunkt er der ikke aftalt Twinning arrangementer i 2013/14, men i rejseafdelingen  arbejdes der hele tiden på nye muligheder.  

Alle arrangementer i Jumelages regi adskiller sig fra den traditionelle besøg/genbesøg (Twinning) ved at deltagerne selv betaler.

Inge-Lise Flügge

TIK i Darmstadt 2000
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu